Dromen kunnen waardevolle inzichten uit het onderbewuste laten zien. Problemen, angsten, frustraties, teleurstellingen en ambities uit het wakende leven kunnen tevoorschijn komen in de dromen. Maar niet alleen dat: Soms liggen oplossingen of wijze raad voor het oprapen.
Met dit thema heb ik een boek over dromen ontworpen. Het boek biedt inzicht in dromen en nachtmerries: een handzaam geheel met informatie en tips om zelf je dromen te leren analyseren.
De droomwerelden in het boek zijn met Augmented Reality (AR) tot leven gewekt. AR bestaat namelijk wel en toch weer niet: Het is er wel, het is zichtbaar, maar ook zo weer weg en ontastbaar: Net zoals dromen.
Hoe zien de bepaalde dromen er überhaupt uit? Om er een beeld bij te krijgen heb ik fotomanipulaties in Photoshop gemaakt.
Ik had nog nooit met Augmented Reality gewerkt. Een flinke uitdaging voordat het tot leven kwam. Hierboven een impressie van mijn blik toen mijn zelfgemaakte 3D-hert eindelijk tot leven kwam. Uiteraard deed het nog niet wat het moest doen, maar het bewoog!
Augmented Reality triggert op bepaalde beelden. Voor deze beelden heb ik gekozen voor ongrijpbare textures, gemaakt van verhit bijenwas.  Dit levert abstracte, ongrijpbare beelden op. Wat je ziet is niet duidelijk, maar kan toch van alles zijn; surrealistisch als dromen.

Meer projecten:

Back to Top