'Mizu' is Japans voor water. Mizu is een 'zenfestival' in de Japanse watertuinen in Den Haag, gericht op ontspannen, rituelen, filosofie en uiteraard water.
Masaru Emoto (1943-2014) was een Japans onderzoeker die de prachtigste foto's heeft gemaakt van ijskristallen die aan verschillende klanken bloot werd gesteld. Heavy metal muziek of geschreeuwde woorden hadden bijvoorbeeld een compleet andere werking op de vorming van de ijskristallen dan klassieke muziek. Hij concludeerde uit deze foto's dat deze externe effecten invloed hebben op de energetische structuur van water en zorgen voor het helende effect dat water heeft op de mens.
EN 'Mizu' is Japanese for water. Mizu is a zen festival in the Japanese water gardens in the Dutch Den Hague, focused on relaxing, rituals, philosopie and water.
Masaru Emoto (1942-2014) was a Japanese scientist who has made the most beautiful pictures of ice crystals. He exposed water in glasses to different words or music and then freezing and examining the aesthetic properties of the resulting crystals with microscopic photography. Heavy metal or screaming words had a complete different outcome than for example classical music. He claimed that water exposed to positive speech and thoughts would result in visually "pleasing" crystals being formed when that water was frozen and that negative intention would yield "ugly" frozen crystal formations.
Gezien muziek een belangrijke rol speelt in het festival, bevat het logo daar een verwijzing naar. In bladmuziek is het teken linksboven een achtste rust: een korte pauze in de muziek. In de 'Z' van Mizu is dit teken verwerkt. Het staat voor de adempauze die het festival aanbiedt, de korte rust in het dagelijks bestaan.
EN Music is a important aspect of the festival. In the logo, the 'z' forms the quaver rests: a short interval in the music. It symbolizes a moment of peace at the festival; a moment of peace in the busy lives of today.
Het programmaboekje is in de vorm van een lotusbloem. In het hart staan de verschillende categorie├źn die op het festival te vinden zijn, zoals 'lezingen', 'muziek' en 'to do'. Op de bloemblaadjes zijn dan de aankondigingen te vinden.
EN All the information regarding the festival is made in the form of a lotusflower. On the petals, you can find the progam.

Meer projecten:

Back to Top